Vijver aanleggen

Vijver aanleggen in Groningen

Een vijver in je tuin zorgt voor meer levendigheid. Als je zomers met een kopje koffie of een borrel in de tuin zit, geniet je op de achtergrond van de licht spatterende stroming. Een vijver geeft niet alleen ruimte voor planten en vissen, maar zorgt ook voor ander leven in je tuin. Bij J. Kuiper Bestratingen helpen we je graag met het aanleggen van een vijver. Maar waar moet je aan denken? Ons antwoord op een paar belangrijke vragen: 

Wanneer is de beste tijd om een vijver aan te leggen?

De beste tijd om een vijver aan te leggen is in het voor- of najaar. Tijdens deze seizoenen heeft de flora en fauna - planten en dieren - in de vijver voldoende tijd om te wennen, te groeien en te bloeien in de nieuwe omgeving. Daar geniet je dan weer optimaal van in de zomer en in de winter.

Wat voor soorten vijvers zijn er?

Er zijn verschillende soorten vijvers zoals de tuinvijver, siervijver en de zwemvijver. Welke vijver het beste bij je past, hangt af van je persoonlijke wensen. Een tuinvijver bestaat voornamelijk uit planten en in een siervijver zwemmen ook vissen. In grote tuinen plaatsen we ook zwemvijvers. Dat is een vijver met twee gedeelten: een deel waarin je kunt zwemmen en een deel met moerasplanten, om het zwembad te filteren.

Hoe duur is het aanleggen van een vijver?

Iedere vijver is anders. De grootte, het gekozen materiaal en het doel van de vijver spelen daarin mee. Vertel ons daarom wat voor soort vijver je wilt aanleggen. Op basis van die informatie, stellen we een offerte op maat voor je op.

 Pak gelijk je hele tuin aan

Het aanleggen van een vijver is vaak een van de laatste aanpassingen in een tuin. Bedenk daarom vooraf goed of je alleen een vijver wil plaatsen of direct de hele tuin wil aanpakken. Bij J. Kuiper Bestratingen denken we graag met je mee aan het totaalplaatje. We plaatsen ook schuttingen voor meer privacy, leggen bestrating en denken mee in de afvoering van water. 

Welke vijver gaan we bij je leggen?

Ga je voor een tuin-, sier- of zwemvijver? Vul het contactformulier zo volledig mogelijk in en we nemen binnen een dag contact met je op. Weet je direct waar je aan toe bent.

Vrijblijvende afspraak inplannen?

Neem contact op!

Email

Stuur ons een mail om contact op te nemen!

info@kuiperbestrating.nl

Telefoon

Neem vrijblijvend telefonisch contact op om antwoord te krijgen op uw vragen.

+31 6 53 10 60 43

Op locatie

Wij kunnen bij u op locatie langskomen wanneer het schikt! Vul uw email adres in en wij nemen contact met u op.

Wil je in contact komen? Vul hieronder jouw mailadres in en dan nemen wij vrijblijvend contact op!
Verzenden
Door je aan te melden ga je akkoord met onze Privacybeleid en geef je toestemming om jou updates over ons bedrijf te sturen.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
© 2022 Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeld door VIER.